Mayıs çiçeği ve hazine yelkenleri : geçmişten günümüze paranın epik hikâyesi ve küresel ekonominin geleceği / Yusuf A. Kalyoncuoğlu ; dizi editörü Hakan Feyyat ; kapak ve sayfa tasarımı Sibel İlkin Uçuran ; katkıda bulunanlar Yıldız Vardar.

By: Kalyoncuoğlu, Yusuf A, 1975- [author.]Contributor(s): Feyyat, Hakan [editor.] | Uçuran, Sibel İlkin [cover designer,, book designer.] | Vardar, Yıldız [contributor.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Beyoğlu, İstanbul : Scala Yayıncılık, 2018Description: 267 pages : photographs ; 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786059248402 (paperback)Subject(s): Sustainable development | Economic development -- Environmental aspects | Environmental policyLOC classification: HD75.6 .K35 2018Summary: İlk kıtalararası keşif seferlerini, Coğrafi Keşifler'den çok önce, döneminin dünya devi olan Çin 1405 yılında başlatmıştı. Çin, Avrupalı benzerlerinden on kat daha büyük Hazine Yelkenlileri adı verilen gemilerle Hint Okyanusu çevresine ve Afrika kıyılarına sayısız sefer düzenledi, ancak Çin eli boş döndü. Avrupa ise Coğrafi Keşifler'le ekonomisini zirveye taşıyacak zengin kaynaklara ulaştı ve dünya tarihinin seyrini değiştirdi. İlk yerleşimcileri Amerika kıtasına taşıyan May Flower (Mayıs Çiçekleri) adlı gemi, yeni kaynaklara ulaşmanın ve zenginliğin simgesi olarak görüldü. Çin'in başarısızlığı, Doğu ve Batı olarak kutuplaşan dünya ekonomisinde Doğu'nun da yenilgisi anlamına geliyordu. Ekonomik alandaki bu yenilginin ardından derin bir uykuya gömülen Çin, dünya sahnesine ancak yüzyıllar sonra dönebildi. Ve bu, dünya ekonomisinde yeni ve büyük bir savaşın başlangıcını oluşturdu...--Back cover.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon HD 75.6 .K35 2018 (Browse shelf (Opens below)) Available 0016099

Includes bibliographical references (pages 264-265).

İlk kıtalararası keşif seferlerini, Coğrafi Keşifler'den çok önce, döneminin dünya devi olan Çin 1405 yılında başlatmıştı. Çin, Avrupalı benzerlerinden on kat daha büyük Hazine Yelkenlileri adı verilen gemilerle Hint Okyanusu çevresine ve Afrika kıyılarına sayısız sefer düzenledi, ancak Çin eli boş döndü. Avrupa ise Coğrafi Keşifler'le ekonomisini zirveye taşıyacak zengin kaynaklara ulaştı ve dünya tarihinin seyrini değiştirdi. İlk yerleşimcileri Amerika kıtasına taşıyan May Flower (Mayıs Çiçekleri) adlı gemi, yeni kaynaklara ulaşmanın ve zenginliğin simgesi olarak görüldü. Çin'in başarısızlığı, Doğu ve Batı olarak kutuplaşan dünya ekonomisinde Doğu'nun da yenilgisi anlamına geliyordu. Ekonomik alandaki bu yenilginin ardından derin bir uykuya gömülen Çin, dünya sahnesine ancak yüzyıllar sonra dönebildi. Ve bu, dünya ekonomisinde yeni ve büyük bir savaşın başlangıcını oluşturdu...--Back cover.