Ak tanrıça : şiirsel metnin tarihsel grameri / Robert Graves ; çeviri Çağla Çakın ; yayın yönetmeni Murat Ceyişakar ; kapak tasarım Alla Özabat.

By: Graves, Robert, 1895-1985 [author.]Contributor(s): Çakın, Çağla [transalator.] | Ceyişakar, Murat [publishing director.] | Özabat, Alla [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: English Series: Kabalcı Yayıncılık | Kabalcı Yayıncılık ; 96. | Kabalcı Yayıncılık ; 32.İstanbul : Kabalcı Yayıncılık, 2015©2015 Edition: Birinci Baskı: Şubat 2015, İstanbulDescription: 808 pages : illustrations ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786055272975 (paperback)Other title: Şiirsel metnin tarihsel grameriUniform titles: The white goddess. Turkish Subject(s): Poetry | Mythology | English literature | Welsh poetry -- History and criticismLOC classification: PN1077 .G7319 2015Summary: Ak Tanrıça, ünlü İngiliz akademiyen ve şair Robert Graves'in folklor, mitoloji, din ve büyüye dair araştırmalarının ve derin okumalarının sonucudur. Avrupa mitlerinin anlamını, kadın erkek ilişkilerinin polemiklerini, şiirin ve kendi esin kaynağının izini mitolojide süren Graves, bu çalışmasını, "şiirsel mitlerin dilinin tarihsel grameri" olarak tanımlar. Hayatın sadece doğa döngüsünde yaşandığı zamanda şairin ve şiirin, ilhamın ve temanın, bu dolaysız ilişkiden doğarak, belli bir coğrafyanın kültürünü biçimlendirişini ve geçen bunca zamanın içinde de bu kültürün neye dönüştüğünü anlatıyor; şiirsel düşünmenin belli bir insan kültürünün tarihi üstünde oynadığı rolün önemini ve yok olmuşluğunu..
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon PN 1077 .G7319 2015 (Browse shelf (Opens below)) Available 0014840

Includes bibliographical references and index.

Ak Tanrıça, ünlü İngiliz akademiyen ve şair Robert Graves'in folklor, mitoloji, din ve büyüye dair araştırmalarının ve derin okumalarının sonucudur. Avrupa mitlerinin anlamını, kadın erkek ilişkilerinin polemiklerini, şiirin ve kendi esin kaynağının izini mitolojide süren Graves, bu çalışmasını, "şiirsel mitlerin dilinin tarihsel grameri" olarak tanımlar. Hayatın sadece doğa döngüsünde yaşandığı zamanda şairin ve şiirin, ilhamın ve temanın, bu dolaysız ilişkiden doğarak, belli bir coğrafyanın kültürünü biçimlendirişini ve geçen bunca zamanın içinde de bu kültürün neye dönüştüğünü anlatıyor; şiirsel düşünmenin belli bir insan kültürünün tarihi üstünde oynadığı rolün önemini ve yok olmuşluğunu..