Osmanlıʹda sağır-dilsiz ve âmâların eğitimi : dilsiz ve âmâ mektebi / Dr. Fatih Demirel ; yayın koordinatörü Ahmet Dündar.

By: Demirel, Fatih [author.]Contributor(s): Dündar, Ahmet [publishing director.]Material type: TextTextLanguage: Turkish, Turkish, Ottoman Publisher: Fatih, İstanbul : İdeal Kültür Yayıncılık, 2013Description: 151 pages : illustrations, facsimiles ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786055729455 (paperback)Other title: Dilsiz ve Âmâ MektebiSubject(s): People with disabilities -- Education -- Turkey | Special education -- Turkey | Blind students -- Turkey | Deaf students -- Turkey | Turkey -- History -- Ottoman Empire, 1288-1918LOC classification: LC3987.T9 D46 2013Summary: Sultan II. Abdülhamid döneminin eğitim alanındaki yeniliklerinden birisi de Dilsiz ve Âmâlar Mektebidir. Dilsiz ve Âmâlar Mektebi de modern eğitimin diğer alanlarında olduğu gibi batı kaynaklıdır. İlk örnekleri XVIII. yüzyılda, Avrupa'da kurulmuş olan sağır-dilsiz ve âmâların eğitimiyle ilgili okullar XIX. yüzyılda yaygınlaşmıştır. Bu tür okullar, XX. yüzyıl başlarında özellikle Avrupa ve Amerika'da önemli sayılara ulaşmıştır. Dünya ve Avrupa'da ki gelişmelere rağmen bizde sağır-dilsiz ve âmâların eğitimine yönelik ilk okul olan Dilsiz ve Âmâlar Mektebi, ancak XIX yüzyılın sonunda kurulabilmiştir. Dilsiz ve Âmâlar Mektebinin kuruluşu, gelişimi, eğitim faaliyetleri, karşılaştığı problemler, öğrencileri ve onların istihdamı, dersleri ve okulda uygulanan öğretim yöntemleri, ülkemizde sağır-dilsiz ve âmâların eğitimi konusundaki gelişmelerin temellerini oluşturmaktadır.--Back cover.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon LC 3987 .T9 D46 2013 (Browse shelf (Opens below)) Available 0016170

Text in Turkish with facsimiles in Ottoman.

Includes bibliographical references (pages 123-126) and index.

Sultan II. Abdülhamid döneminin eğitim alanındaki yeniliklerinden birisi de Dilsiz ve Âmâlar Mektebidir. Dilsiz ve Âmâlar Mektebi de modern eğitimin diğer alanlarında olduğu gibi batı kaynaklıdır. İlk örnekleri XVIII. yüzyılda, Avrupa'da kurulmuş olan sağır-dilsiz ve âmâların eğitimiyle ilgili okullar XIX. yüzyılda yaygınlaşmıştır. Bu tür okullar, XX. yüzyıl başlarında özellikle Avrupa ve Amerika'da önemli sayılara ulaşmıştır. Dünya ve Avrupa'da ki gelişmelere rağmen bizde sağır-dilsiz ve âmâların eğitimine yönelik ilk okul olan Dilsiz ve Âmâlar Mektebi, ancak XIX yüzyılın sonunda kurulabilmiştir. Dilsiz ve Âmâlar Mektebinin kuruluşu, gelişimi, eğitim faaliyetleri, karşılaştığı problemler, öğrencileri ve onların istihdamı, dersleri ve okulda uygulanan öğretim yöntemleri, ülkemizde sağır-dilsiz ve âmâların eğitimi konusundaki gelişmelerin temellerini oluşturmaktadır.--Back cover.