Atomların dansı : evren hakkında bilmemiz gereken her şey / Marcus Chown ; çeviri İmge Tan ; yayın yönetmeni Mustafa Küpüşoğlu ; kapak tasarımı Füsun Turcan Elmasoğlu.

By: Chown, Marcus [author.]Contributor(s): Tan, İmge [trabslator.] | Küpüşoğlu, Mustafa [publishing director.] | Elmasoğlu, Füsun Turcan [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: English Series: Alfa | Alfa ; 2231. | AlfaBilim ; 1.İstanbul : Alfa, 2016©2009 Edition: İkinci basım: Nisan 2016Description: 260 pages ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786051063720 (paperback)Uniform titles: We need to talk about Kelvin : what everyday things tell us about the universe. Turkish Subject(s): Cosmology -- Popular works | Reality -- Popular worksLOC classification: QB982 .C4619 2016Summary: Ödüllü popüler bilim yazarı Marcus Chown, bu kitabında günlük hayatın gerçeklerinin, doğanın nihai gerçekliğini nasıl ortaya çıkardığını açıklıyor.Bir pencereden yansıyan görüntünüz, evrenin en derin seviyede rastlantısallık esasları üzerine kurulu olduğunu gösterir. Ayarı bozulmuş bir televizyon ekranındaki hareketsiz görüntü evrenin büyük bir patlamayla meydana geldiğini anlatır. Aslında sizin varlığınız bile bunun tek bir evren olmadığını, hiç bitmeyecek bir kitabın sayfaları gibi art arda yığılmış, sonsuz sayıdaki evrenlerden biri olabileceğinin göstergesidir.Marcus Chown'un en kapsamlı kitaplarından biri olan Atomların Dansı, sonsuz küçükten sonsuz büyüğe, evrendeki hemen her olguyu mercek altına yatırıyor. Her bölümde gündelik bir gözlemden yola çıkarak, bu gözlemin nihai gerçekliğiyle ilgili daha derin bir konuya dikkat çekiyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon QB 982 .C4619 2016 (Browse shelf (Opens below)) Available 0010937

Includes bibliographical references and index.

Ödüllü popüler bilim yazarı Marcus Chown, bu kitabında günlük hayatın gerçeklerinin, doğanın nihai gerçekliğini nasıl ortaya çıkardığını açıklıyor.Bir pencereden yansıyan görüntünüz, evrenin en derin seviyede rastlantısallık esasları üzerine kurulu olduğunu gösterir. Ayarı bozulmuş bir televizyon ekranındaki hareketsiz görüntü evrenin büyük bir patlamayla meydana geldiğini anlatır. Aslında sizin varlığınız bile bunun tek bir evren olmadığını, hiç bitmeyecek bir kitabın sayfaları gibi art arda yığılmış, sonsuz sayıdaki evrenlerden biri olabileceğinin göstergesidir.Marcus Chown'un en kapsamlı kitaplarından biri olan Atomların Dansı, sonsuz küçükten sonsuz büyüğe, evrendeki hemen her olguyu mercek altına yatırıyor. Her bölümde gündelik bir gözlemden yola çıkarak, bu gözlemin nihai gerçekliğiyle ilgili daha derin bir konuya dikkat çekiyor.