Yazboz : hurufı̂ elkitabı / Enis Batur ; genel yayın yönetmeni İrfan Sancı ; kapak deseni Selçuk Demirel ; kapak tasarım Gülay Tunç.

By: Batur, Enis, 1952- [author.]Contributor(s): Sancı, İrfan [publishing director.] | Demirel, Selçuk | Tunç, Gülay [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Sel Yayıncılık | Sel Yayıncılık ; 130.Çemberlitaş, İstanbul : Sel Yayıncılık, 2014©2014 Edition: İkinci baskı: Haziran 2014Description: 267 pages : illustrations ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789755701158 (paperback)Subject(s): Turkish language | Language and languages | Turkish essays | Turkish literature | Authors, TurkishLOC classification: PL117 .B38 2014Summary: Coğrafyamızda bulunmuş en eski kafatası iki milyon yaşında. İlk yazı örnekleriyle altı bin yıl öncesinde karşılaşıyoruz. Katlanmış sayfalardan oluşan elyazması kitaplara İsa'dan sonra rastlanıyor. Noktalama işaretlerini ilk kez Bizanslı bir keşiş kullanıyor. Saint-Augustin yazılı metinleri içinden okumaya kalkışınca herkes şaşırıyor, ondan öncesinde kitaplar yüksek sesle okunuyor. Montaigne, Erasmus gibi "büyük" kişisel kütüphaneye sahip olanların elinde yaklaşık 300 kitap bulunuyor. Sonrasında: Gütenberg'in baskı makinasından "cep kitabı"na başdöndürücü bir hız. Enis Batur, belki de son perdesinde rol aldığınız bir oyunun, adına "Yazı Uygarlığı" dediğimiz bir tarihsel kesitin labirenti içinde, ayrıntılara büyüteçle bakıyor: İthaf, önsöz, anekdot, alıntı, daktilo, piktogram, yazma hastalığı, okuma tutkusu, kitabın gövdesi, kütüphanenin sınırları gibi uçlar arasından "Özel Ansiklopedisi"nin onbeş yılda tamamlandığı yeni cildiyle okura bir düş evreninin kapısını aralıyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon PL 117 .B38 2014 (Browse shelf (Opens below)) Available 0015659

Includes bibliographical references.

Coğrafyamızda bulunmuş en eski kafatası iki milyon yaşında. İlk yazı örnekleriyle altı bin yıl öncesinde karşılaşıyoruz. Katlanmış sayfalardan oluşan elyazması kitaplara İsa'dan sonra rastlanıyor. Noktalama işaretlerini ilk kez Bizanslı bir keşiş kullanıyor. Saint-Augustin yazılı metinleri içinden okumaya kalkışınca herkes şaşırıyor, ondan öncesinde kitaplar yüksek sesle okunuyor. Montaigne, Erasmus gibi "büyük" kişisel kütüphaneye sahip olanların elinde yaklaşık 300 kitap bulunuyor. Sonrasında: Gütenberg'in baskı makinasından "cep kitabı"na başdöndürücü bir hız. Enis Batur, belki de son perdesinde rol aldığınız bir oyunun, adına "Yazı Uygarlığı" dediğimiz bir tarihsel kesitin labirenti içinde, ayrıntılara büyüteçle bakıyor: İthaf, önsöz, anekdot, alıntı, daktilo, piktogram, yazma hastalığı, okuma tutkusu, kitabın gövdesi, kütüphanenin sınırları gibi uçlar arasından "Özel Ansiklopedisi"nin onbeş yılda tamamlandığı yeni cildiyle okura bir düş evreninin kapısını aralıyor.