Kişi ve kutsal / Simone Weil ; Giorgio Agamben önsözüyle ; Türkçesi Murat Erşen ; genel yayın yönetmeni A. Tarık Çelenk ; kitap editörü Selim Karlıtekin

By: Weil, Simone, 1909-1943 [author.]Contributor(s): Agamben, Giorgio, 1942- [writer of preface.] | Erşen, Murat [translator.] | Çelenk, A. Tarık [publishing director.] | Karlıtekin, Selim [editor.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: French Series: VakıfBank Kültür Yayınları | VakıfBank Kültür Yayınları ; 0003. | VakıfBank Kültür YayınlarıFelsefe ; 001.Ümraniye, İstanbul : VakıfBank Kültür Yayınları, 2018©2018 Edition: Birinci baskı: Kasım 2018Description: 68 pages ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786057947079 (paperback)Uniform titles: La personne et le sacré. Turkish Subject(s): Psychology, Religious | Philosophical anthropology -- Religious aspects | Holy, TheLOC classification: BL53 .W4519 2018Summary: Ne alıkoyuyor bizi karşımızdakinin gözünü çıkartmaktan? sorusuyla açılıyor Kişi ve Kutsal, nedir insanın insana kurtlaşmasına mâni? Neden kötülük değil de iyilik bekleriz ötekinden? Simone Weil'in Nazi işgaliyle darmadağın bir hâl alan ülkesi Fransa için açlık grevindeyken yazdığı bu kitap, 20. yüzyılın en sıradışı filozoflarından birinin çağının insanlarına son çağrısı. École normale supérieure'ün ilk doktoralı kadın felsefecilerinden biri olan Simone Weil, kitlelerin bireyi yutup sildiği ideolojiler çağında insanın ufalanamazlığının, aşılamazlığının, indirgenemezliğinin sözcülüğünü yapıyor. Giorgio Agamben'in önsözünde işaret ettiği üzere, Weil 21. yüzyıldaki okurlarına, yani bizlere çok şey söylüyor. Kapitalizmin dayattığı yabancılaşmayı duyumsamak için fabrikalarda çalışmaktan faşizmin yükselişine karşı İspanya İç Savaşında gönüllü askerliğe, felsefeyi dünyanın sorumluluğunu üstlenerek icra eden bir filozofun tarihe son notu karşınızda.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon BL 53 .W4519 2018 (Browse shelf (Opens below)) Available 0015380

Ne alıkoyuyor bizi karşımızdakinin gözünü çıkartmaktan? sorusuyla açılıyor Kişi ve Kutsal, nedir insanın insana kurtlaşmasına mâni? Neden kötülük değil de iyilik bekleriz ötekinden? Simone Weil'in Nazi işgaliyle darmadağın bir hâl alan ülkesi Fransa için açlık grevindeyken yazdığı bu kitap, 20. yüzyılın en sıradışı filozoflarından birinin çağının insanlarına son çağrısı. École normale supérieure'ün ilk doktoralı kadın felsefecilerinden biri olan Simone Weil, kitlelerin bireyi yutup sildiği ideolojiler çağında insanın ufalanamazlığının, aşılamazlığının, indirgenemezliğinin sözcülüğünü yapıyor. Giorgio Agamben'in önsözünde işaret ettiği üzere, Weil 21. yüzyıldaki okurlarına, yani bizlere çok şey söylüyor. Kapitalizmin dayattığı yabancılaşmayı duyumsamak için fabrikalarda çalışmaktan faşizmin yükselişine karşı İspanya İç Savaşında gönüllü askerliğe, felsefeyi dünyanın sorumluluğunu üstlenerek icra eden bir filozofun tarihe son notu karşınızda.