Eski insanlar eski cemiyetler : Osmanlı toplumsal tarih çalışmaları (1904-1926) / Yavuz Selim Karakışla ; editör Hülya Balcı ; kapak tasarımı Erbil Kargı.

By: Karakışla, Yavuz Selim, 1961- [author.]Contributor(s): Balcı, Hülya [editor.] | Kargı, Erbil [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Doğan Kitap | Doğan KitapTarihPublisher: İstanbul : Doğan Kitap, 2017Edition: Birinci baskı: Ekim 2017Description: 370 pages ; 23 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786050929416 (paperback)Other title: Osmanlı toplumsal tarih çalışmaları (1904-1926)Subject(s): Turkey -- Social life and customs -- 20th century | Turkey -- History -- 20th centuryLOC classification: DR432 .K37 2017Summary: On dokuzuncu yüzyıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan modernleşme, Batılılaşma ve sekülerleşme, toplumsal örgütlenmeler üzerindeki yasakların zamanla kısmen gevşetilmesine ve birtakım örgütlenmelere gidilmesine izin verdi. Osmanlı sivil toplum kuruluşları olan cemiyetler, Osmanlı İmparatorluğu'nda tebaadan vatandaşa geçişin mihenk taşıdır. Eski İnsanlar, Eski Cemiyetler yirmi iki Osmanlı cemiyetini ele alan Osmanlı toplumsal tarihi çalışmalarından oluşuyor. Osmanlı cemiyetleri üzerine bir "model kurma" girişiminde bulunmadığı gibi, "O da var, bu da var" kolaycılığına da kaçmaya çalışmıyor. Kenarda köşede kalmış Osmanlı cemiyetlerinin hikâyelerini gün ışığına çıkararak Osmanlı toplumsal tarihine önemli bir katkıda bulunuyor. Eski İnsanlar, Eski Cemiyetler... Sıradan insanların, küçük ayrıntıların, minicik olayların, tuhaf olguların, ehemmiyetsiz şeylerin, gayet mühim tarihi!..
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon DR 432 .K37 2017 (Browse shelf (Opens below)) Available 0013014

Includes bibliographical references (unnumbered page 353-page 370).

On dokuzuncu yüzyıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan modernleşme, Batılılaşma ve sekülerleşme, toplumsal örgütlenmeler üzerindeki yasakların zamanla kısmen gevşetilmesine ve birtakım örgütlenmelere gidilmesine izin verdi. Osmanlı sivil toplum kuruluşları olan cemiyetler, Osmanlı İmparatorluğu'nda tebaadan vatandaşa geçişin mihenk taşıdır. Eski İnsanlar, Eski Cemiyetler yirmi iki Osmanlı cemiyetini ele alan Osmanlı toplumsal tarihi çalışmalarından oluşuyor. Osmanlı cemiyetleri üzerine bir "model kurma" girişiminde bulunmadığı gibi, "O da var, bu da var" kolaycılığına da kaçmaya çalışmıyor. Kenarda köşede kalmış Osmanlı cemiyetlerinin hikâyelerini gün ışığına çıkararak Osmanlı toplumsal tarihine önemli bir katkıda bulunuyor. Eski İnsanlar, Eski Cemiyetler... Sıradan insanların, küçük ayrıntıların, minicik olayların, tuhaf olguların, ehemmiyetsiz şeylerin, gayet mühim tarihi!..