Varlık ve zaman / Martin Heidegger ; Almanca aslından çeviren Kaan Ökten ; yayın yönetmeni Mustafa Küpüşoğlu ; kitap editörü Seçim Bayazıt ; kapak tasarımı Füsun Turcan Elmasoğlu.

By: Heidegger, Martin, 1889-1976 [author.]Contributor(s): Ökten, Kaan H, 1969- [translator.] | Küpüşoğlu, Mustafa [publishing director.] | Bayazıt, Seçim [editor.] | Elmasoğlu, Füsun Turcan [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: German Series: Alfa | Alfa ; 3499. | Alfa ; 69.Cağaloğlu, İstanbul : Alfa, 2018©2006 Edition: İkinci basım: Aralık 2018Description: 639 pages ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786051718224 (paperback)Uniform titles: Sein und zeit. Turkish Subject(s): Ontology | Space and timeLOC classification: B3279.H48 S4319 2018Summary: Martin Heidegger'in başyapıtı Varlık ve Zaman 1927 yılında yayımlandı. Bu kitapta Heidegger, insanın dünya içindeki varoluşunu (Dasein'ı) özgün bir yöntem ve terminolojiyle çözümleyip açıkladı. İnsanın varoluşunun zaman ufku içinde açığa çıktığını, bunun da varlığın açımlanması anlamına geldiğini ortaya koydu. Bu sayede Heidegger, özne-nesne ve ruh-beden ayrımının üstesinden gelmeyi hedefleyen bir ontoloji yarattı. Çağdaş felsefenin en önemli yapıtlarından biri olan bu kitapla Heidegger, yalnızca felsefede değil sanat, politika, dil, psikoloji, mimarlık ve teknoloji gibi alanlarda da derin bir etki yarattı. Sartre, Levinas, Binswanger, Boss, Merleau-Ponty, Foucault, Derrida, Arendt, Gadamer, Jonas, Marcuse, Rorty, Agamben, Dreyfus gibi çok sayıda çağdaş düşünür Varlık ve Zaman'dan ilham aldı.--Back cover.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon B 3279 .H48 S4319 2018 (Browse shelf (Opens below)) Available 0015924

"Tümüyle yenilenmiş ve düzeltilmiş çeviri"

Includes bibliographical references.

Martin Heidegger'in başyapıtı Varlık ve Zaman 1927 yılında yayımlandı. Bu kitapta Heidegger, insanın dünya içindeki varoluşunu (Dasein'ı) özgün bir yöntem ve terminolojiyle çözümleyip açıkladı. İnsanın varoluşunun zaman ufku içinde açığa çıktığını, bunun da varlığın açımlanması anlamına geldiğini ortaya koydu. Bu sayede Heidegger, özne-nesne ve ruh-beden ayrımının üstesinden gelmeyi hedefleyen bir ontoloji yarattı. Çağdaş felsefenin en önemli yapıtlarından biri olan bu kitapla Heidegger, yalnızca felsefede değil sanat, politika, dil, psikoloji, mimarlık ve teknoloji gibi alanlarda da derin bir etki yarattı. Sartre, Levinas, Binswanger, Boss, Merleau-Ponty, Foucault, Derrida, Arendt, Gadamer, Jonas, Marcuse, Rorty, Agamben, Dreyfus gibi çok sayıda çağdaş düşünür Varlık ve Zaman'dan ilham aldı.--Back cover.