Göçler ülkesi : alkışlar, göçmenler, araştırmacılar / derleyenler Lülüfer Körükmez, İlkay Südaş ; kapak tasarımı Gökçe Alper.

Contributor(s): Körükmez, Lülüfer [editor.] | Südaş, İlkay [editor.] | Alper, Gökçe [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Ayrıntı | Ayrıntı ; 935. | AyrıntıScholaAyrıntı dizisi ; 32Publisher: Cağaloğlu, İstanbul : Ayrıntı Yayınları, 2015Description: 268 pages : illustrations, maps ; 22 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 6053140449 (paperback)Subject(s): Turkey -- Emigration and immigration -- History -- 20th century | Refugees -- Turkey -- History | Immigrants -- Turkey -- HistoryLOC classification: JV8745 .G63 2015Summary: Türkiye'de, göç çalışmaları, göçün günlük hayattaki, politikadaki, ekonomideki yansımaları arttıkça ivme kazanmıştır. İç göç ve Batı Avrupa'ya göç gibi konular, 1990'lardan önceki akademik çalışmaları karakterize ederken, çeşitlenen göç akışlarına ilgi 1990'larda ortaya çıktı; bu ilgi 2000'lerin başında artış gösterdi ve 2010'larda da yaygınlaştı. Göç, doğası gereği farklı disiplinlerin "alanı" içine giren bir araştırma konusu olmasına rağmen, Türkiye'de yapılan çalışmalarda disiplinlerarası bakış kısıtlıdır. Bu çalışmalarda daha çok kendi içine kapanmanın söz konusu olduğu görülüyor. Bu sebeple, elinizde bulunan kitap, farklı disiplinlerden çalışmaları bir araya getirerek, disiplinlerarasılık yönünde bir adım atma niyetini taşıyor. Kitapta yer alan çalışmaların odaklandığı konular arasında düzensiz göç fenomeni, kadın göçü, ayrımcılık, turizm-göç ilişkisi, post-göçmenlik ve Türkiye'deki literatürde pek tartışılmayan göç çalışmalarında araştırmacının konumu yer alıyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon JV8 745 .G63 2015 (Browse shelf (Opens below)) Available 0013791

Includes bibliographical references.

Türkiye'de, göç çalışmaları, göçün günlük hayattaki, politikadaki, ekonomideki yansımaları arttıkça ivme kazanmıştır. İç göç ve Batı Avrupa'ya göç gibi konular, 1990'lardan önceki akademik çalışmaları karakterize ederken, çeşitlenen göç akışlarına ilgi 1990'larda ortaya çıktı; bu ilgi 2000'lerin başında artış gösterdi ve 2010'larda da yaygınlaştı. Göç, doğası gereği farklı disiplinlerin "alanı" içine giren bir araştırma konusu olmasına rağmen, Türkiye'de yapılan çalışmalarda disiplinlerarası bakış kısıtlıdır. Bu çalışmalarda daha çok kendi içine kapanmanın söz konusu olduğu görülüyor. Bu sebeple, elinizde bulunan kitap, farklı disiplinlerden çalışmaları bir araya getirerek, disiplinlerarasılık yönünde bir adım atma niyetini taşıyor. Kitapta yer alan çalışmaların odaklandığı konular arasında düzensiz göç fenomeni, kadın göçü, ayrımcılık, turizm-göç ilişkisi, post-göçmenlik ve Türkiye'deki literatürde pek tartışılmayan göç çalışmalarında araştırmacının konumu yer alıyor.