Soğuk savaş sonrası dönemde etnik çatışmalar : etnik çatışmaların nedenleri ve etnik barışın tesisi / Doç. Dr. Muzaffer Ercan Yılmaz.

By: Yılmaz, Muzaffer ErcanMaterial type: TextTextLanguage: Turkish Series: Nobel Yayınları | Nobel Yayınları ; 1229. | Nobel YayınlarıUluslararası İlişkiler dizisi ; 50.Ostim, Ankara : Nobel, 2007©2007 Edition: Birinci basım: Ekim 2007Description: x, 174 pages ; 22 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786053950226 (paperback)Other title: Etnik çatışmalarSubject(s): Ethnic conflict | Ethnic relations -- Political relations | Cold War -- InfluenceLOC classification: HM1121 .Y55 2007Summary: Soğuk Savaş sonrası dönemde uluslararası işbirliği artıp, uluslar arası çalışmalar azalma trendine girerken, çoğu devlet sınırları içerisinde gerçekleşen etnik çatışmalar yeni dönemde ulusal, bölgesel hata global barışı tehdit eden yeni bir tehlike kaynağı olarak karşımıza çıkmıştır. Tehdit sinyalleri artan bu çatışmaların barışçıl bir biçimde çözümlenmesi, her şeyden önce bunların doğru analiz edilmelerini ve buna göre stratejiler geliştirilmesini gereli kılmaktadır. Bu eser de işte bu vizyonla kaleme alınmıştır. Eserde, global ölçekte cereyan eden farklı etnik çatışmaların bazı temel ortak yönleri tespit edilmeye çalışılmış ve bu çerçevede etnik barışın tesisi sürecinde neler yapılabileceği tartışılmıştır. Tartışma dört bölüm içerisinde ele alınan etnik çatışmaların temel nedenleri, etnik çatışmalar ve güç kullanımı, etnik çatışmalarda barışın tesisi ve değerlendirme bölümlerine yayılmış, bu süreçte gerek analiz gerekse çözüm önerileri bağlamında disiplinler arası bir yaklaşım benimsenmiştir.--Back cover.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon HM 1121 .Y55 2007 (Browse shelf (Opens below)) Available 0013642

Includes bibliographical references (pages [167]-174).

Soğuk Savaş sonrası dönemde uluslararası işbirliği artıp, uluslar arası çalışmalar azalma trendine girerken, çoğu devlet sınırları içerisinde gerçekleşen etnik çatışmalar yeni dönemde ulusal, bölgesel hata global barışı tehdit eden yeni bir tehlike kaynağı olarak karşımıza çıkmıştır. Tehdit sinyalleri artan bu çatışmaların barışçıl bir biçimde çözümlenmesi, her şeyden önce bunların doğru analiz edilmelerini ve buna göre stratejiler geliştirilmesini gereli kılmaktadır. Bu eser de işte bu vizyonla kaleme alınmıştır. Eserde, global ölçekte cereyan eden farklı etnik çatışmaların bazı temel ortak yönleri tespit edilmeye çalışılmış ve bu çerçevede etnik barışın tesisi sürecinde neler yapılabileceği tartışılmıştır. Tartışma dört bölüm içerisinde ele alınan etnik çatışmaların temel nedenleri, etnik çatışmalar ve güç kullanımı, etnik çatışmalarda barışın tesisi ve değerlendirme bölümlerine yayılmış, bu süreçte gerek analiz gerekse çözüm önerileri bağlamında disiplinler arası bir yaklaşım benimsenmiştir.--Back cover.