Narsizme yeni bir bakış : kendini özel hissetmenin kötü -ve şaşırtıcı biçimde iyi- yanları = Rethinking narcissism : the bad -and surprising good- about feeling special / Craig Malkin ; çeviren Serap Arslanpay ; kapak Suat Aysu.

By: Malkin, Craig [author.]Contributor(s): Arslanpay, Serap [translator.] | Aysu, Suat [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: English Series: İletişim Yayınları | İletişim Yayınları ; 2433. | İletişim YayınlarıPsykhe ; 20.İstanbul : İletişim Yayınları, 2017©2017 Edition: Birinci baskı: 2017Description: 248 pages ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789750521454 (paperback)Other title: Rethinking narcissism : the bad -and surprising good- about feeling special [Parallel title]Uniform titles: Rethinking narcissism : the bad -and surprising good- about feeling special. Turkish Subject(s): NarcissismLOC classification: BF575.N35 M3519 2017Summary: Narsisizm, son zamanlarda herkesin dilinde. Gazete ve dergilerde, televizyon programlarında, internette, gündelik sohbetlerde sürekli karşımıza çıkıyor bu kelime. Çoğunlukla da olumsuz çağrışımlarla kullanılıyor ve pekçokları tarafından "çağın hastalığı" olarak kabul ediliyor. Peki nedir narsisizm ve düşünüldüğü gibi bütünüyle kötü müdür? Narsisizm kibir, ukalalık, gösteriş merakı, kendini başkalarından üstün görme gibi anlamlara karşılık kullanılsa da, tam bir tanımını yapmak güç. Ancak herkesin ortaklaştığı nokta, narsisizmin giderek yaygınlaşan rahatsız edici, zararlı, hatta yıkıcı bir özellik olduğu. Oysa son dönemde yapılan çalışmalar, kendini özel hissetme arzusunun normal, hatta gerekli bir insani dürtü olduğunu ortaya koyuyor. Peki sağlıklı ve sağlıksız narsisizm arasında ayrım yapmak mümkün mü ve aradaki çizgiyi nereye, nasıl koymak gerekiyor? Narsisizme Yeni Bir Bakış temelde bu meseleye yanıt arıyor ancak başka soruların da peşine düşüyor: Aile içindeki, işyerindeki ya da arkadaş çevresindeki narsistler nasıl tespit edilir ve bu kişilerle ilişkiler nasıl düzenlenir? İnternetin narsisizmin yaygınlaşmasındaki rolü nedir ve sosyal medyayı sağlıklı kullanarak narsisizmin önünü almak mümkün müdür? Klinik psikolog Craig Malkin, Narsisizme Yeni Bir Bakış'ta yirmi yıllık terapi deneyiminden gelen birikim ışığında, narsisizmle ilgili tek yönlü ve yanıltıcı klişeleri yıkıyor. Yazar bu temel insani ihtiyacın olumlu yanlarına işaret ederken, sunduğu fırsatları da ortaya koyuyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon BF 575 .N35 M3519 2017 (Browse shelf (Opens below)) Available 0010947

Includes bibliographical references (pages 231-244) and index.

Narsisizm, son zamanlarda herkesin dilinde. Gazete ve dergilerde, televizyon programlarında, internette, gündelik sohbetlerde sürekli karşımıza çıkıyor bu kelime. Çoğunlukla da olumsuz çağrışımlarla kullanılıyor ve pekçokları tarafından "çağın hastalığı" olarak kabul ediliyor. Peki nedir narsisizm ve düşünüldüğü gibi bütünüyle kötü müdür? Narsisizm kibir, ukalalık, gösteriş merakı, kendini başkalarından üstün görme gibi anlamlara karşılık kullanılsa da, tam bir tanımını yapmak güç. Ancak herkesin ortaklaştığı nokta, narsisizmin giderek yaygınlaşan rahatsız edici, zararlı, hatta yıkıcı bir özellik olduğu. Oysa son dönemde yapılan çalışmalar, kendini özel hissetme arzusunun normal, hatta gerekli bir insani dürtü olduğunu ortaya koyuyor. Peki sağlıklı ve sağlıksız narsisizm arasında ayrım yapmak mümkün mü ve aradaki çizgiyi nereye, nasıl koymak gerekiyor? Narsisizme Yeni Bir Bakış temelde bu meseleye yanıt arıyor ancak başka soruların da peşine düşüyor: Aile içindeki, işyerindeki ya da arkadaş çevresindeki narsistler nasıl tespit edilir ve bu kişilerle ilişkiler nasıl düzenlenir? İnternetin narsisizmin yaygınlaşmasındaki rolü nedir ve sosyal medyayı sağlıklı kullanarak narsisizmin önünü almak mümkün müdür? Klinik psikolog Craig Malkin, Narsisizme Yeni Bir Bakış'ta yirmi yıllık terapi deneyiminden gelen birikim ışığında, narsisizmle ilgili tek yönlü ve yanıltıcı klişeleri yıkıyor. Yazar bu temel insani ihtiyacın olumlu yanlarına işaret ederken, sunduğu fırsatları da ortaya koyuyor.