Kurmak ve onarmak : mimar-restoratör Mualla Eyüboğlu (1919-2009) / Işıl Çokuğraş, C. İrem Gençer ; kitap editörü Yonca Güneş Yücel ; yayına hazırlayan Gülru Tanman.

By: Çokuğraş, Işıl [author.]Contributor(s): Gençer, İrem C [author.] | Yücel, Yonca Güneş [editor.] | Tanman, Gülru [editor.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Publisher: Beyoğlu, İstanbul : Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 2023Manufacturer: Esenyurt, İstanbul : Promat Basım Yayım San. ve Tic. A.Ş. Edition: Birinci baskı: İstanbul, Eylül 2023Description: 420 pages : photographs ; 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 978605712051 (paperback)Subject(s): Anhegger-Eyüboğlu, Mualla | Architects -- Biography -- TurkeyLOC classification: NA1373.E98 C65 2023Subject: Kurmak ve Onarmak, Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu’nun kişisel arşivinden yola çıkarak hayatını ve 1940’lardan 1980’lere kadar süren meslek yaşantısını inceliyor. Eyüboğlu Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan hemen sonra Cumhuriyet ideolojisinin en önemli girişimlerinden Köy Enstitüleri’nin kuruluşunda çalışmış; kariyerinin sonraki dönemlerinde ise Topkapı Sarayı, Rumelihisarı gibi anıtsal Osmanlı eserlerinin restorasyonunda görev almıştır. Mualla Eyüboğlu’nun arşivinden otobiyografik notlar, mektuplar, mesleki defterler, çizimler, yapı fotoğraflarından restorasyon süreçlerine ait yazışmalara kadar çok çeşitli belge, mimarın portresini yeniden inşa etmenin yanında dönemin mimarlık ve restorasyon, düşün ve uygulama ortamını da kavramamıza yardımcı oluyor. https://artshop.peramuzesi.org.tr/kurmak-ve-onarmak
Item type Current library Shelving location Call number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon NA 1373 .E98 C65 2023 (Browse shelf (Opens below)) Available 0024442

Includes bibliographical references and index (pages 409-420).

Kurmak ve Onarmak, Türkiye’nin ilk kadın mimarlarından Mualla Eyüboğlu’nun kişisel arşivinden yola çıkarak hayatını ve 1940’lardan 1980’lere kadar süren meslek yaşantısını inceliyor. Eyüboğlu Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan hemen sonra Cumhuriyet ideolojisinin en önemli girişimlerinden Köy Enstitüleri’nin kuruluşunda çalışmış; kariyerinin sonraki dönemlerinde ise Topkapı Sarayı, Rumelihisarı gibi anıtsal Osmanlı eserlerinin restorasyonunda görev almıştır.

Mualla Eyüboğlu’nun arşivinden otobiyografik notlar, mektuplar, mesleki defterler, çizimler, yapı fotoğraflarından restorasyon süreçlerine ait yazışmalara kadar çok çeşitli belge, mimarın portresini yeniden inşa etmenin yanında dönemin mimarlık ve restorasyon, düşün ve uygulama ortamını da kavramamıza yardımcı oluyor.

https://artshop.peramuzesi.org.tr/kurmak-ve-onarmak