Herkes için şehir : yaşanabilir Cittaslow şehirler ve gayrimenkul geliştirme stratejileri / Yunus Emre Ekşi ; editör Ayşegül Çakan ; kapak ve sayfa tasarımı Gülizar Ç. Çetinkaya.

By: Ekşi, Yunusemre [author.]Contributor(s): Çakan, Ayşegül [editor.] | Çetinkaya, Gülizar Ç [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Tekin Yayınevi ; 747.Publisher: Cağaloğlu, İstanbul : Tekin Yayınevi, 2019Manufacturer: Zeytinburnu, İstanbul : Tam Matbaa. Copyright date: ©2019Edition: Birinci baskıDescription: 235 pages : illustrations, charts ; 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789944612531 (paperback)Subject(s): Urban transformation -- TurkeyLOC classification: HB171.5 .E37 2019Subject: Şehir ve insan hayatının hızla aktığı, küreselleşme süreci ile birlikte şehir merkezlerinde oluşan sıkışıklık ve yeni yaşam alanlarındaki plansız büyüme nedeniyle dünyada pek çok şehir, doğal yaşam alanlarından uzaklaşmıştır. Bu alanda Cittaslowlar, sakin ve yaşanabilir şehirlerle ilgili gerek Türkiye'de gerekse de dünyada çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bu arayışlar, zamanla nüfusu elli binden az, küçük, sevimli kentler, yerleşimler için farklıbir yol haritası izleme gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. İtalya'da 1999 yılında ortaya çıkan Cittaslow hareketi, uluslararası boyutta şehirlere kimlik kazandıran, onları markalaştıran bir oluşuma dönüşmüş ve dünyada yer edinmiştir. Yunus Emre Ekşi bu eserde, Cittaslow hareketiyle birlikte gelişen, Herkes İçin Şehir anlayışı kapsamında gayrimenkul geliştirme yöntemlerinin şehirler için ne kadar doğru uygulanabileceğini, kamu-özel sektör işbirliklerini - PPP, dünyadan ve Türkiye'den örneklerle araştırarak, şehirlerin düne saygı, bugüne adalet vegelecek nesillere nasıl bir miras olarak bırakılabileceğini inceliyor. https://www.tekinyayinevi.com.tr/herkes-icin-sehir1
Item type Current library Shelving location Call number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Kataloglama Birimi HB 171.5 .E37 2019 (Browse shelf (Opens below)) İşlemde 0016291

Şehir ve insan hayatının hızla aktığı, küreselleşme süreci ile birlikte şehir merkezlerinde oluşan sıkışıklık ve yeni yaşam alanlarındaki plansız büyüme nedeniyle dünyada pek çok şehir, doğal yaşam alanlarından uzaklaşmıştır. Bu alanda Cittaslowlar, sakin ve yaşanabilir şehirlerle ilgili gerek Türkiye'de gerekse de dünyada çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bu arayışlar, zamanla nüfusu elli binden az, küçük, sevimli kentler, yerleşimler için farklıbir yol haritası izleme gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. İtalya'da 1999 yılında ortaya çıkan Cittaslow hareketi, uluslararası boyutta şehirlere kimlik kazandıran, onları markalaştıran bir oluşuma dönüşmüş ve dünyada yer edinmiştir. Yunus Emre Ekşi bu eserde, Cittaslow hareketiyle birlikte gelişen, Herkes İçin Şehir anlayışı kapsamında gayrimenkul geliştirme yöntemlerinin şehirler için ne kadar doğru uygulanabileceğini, kamu-özel sektör işbirliklerini - PPP, dünyadan ve Türkiye'den örneklerle araştırarak, şehirlerin düne saygı, bugüne adalet vegelecek nesillere nasıl bir miras olarak bırakılabileceğini inceliyor.

https://www.tekinyayinevi.com.tr/herkes-icin-sehir1