Devlet / Platon ; çeviren Serdar Doğan ; editor Cem Cavıldak ; kapak tasarım Deniz Uçluok.

By: Platon [author]Contributor(s): Doğan, Serdar [translator.] | Cavıldak, Cem [editor.] | Uçluok, DEniz [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: Latin Series: Felsefe Kulübü ; Felsefe YayınlarıPublisher: Eyüp, İstanbul : Felsefe Kulübü. Manufacturer: Davutpaşa, İstanbul : Melisa Matbaası. Description: 318 pages ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786059062510 (paperback)Subject(s): Political science -- Early works to 1800 | Utopias -- Early works to 1800LOC classification: JC71 .P3519 [t.y.]Subject: M.Ö. 427-347 yılları arasında yaşamış olan Eflatun düşlediği en iyi devleti, Sokrates'le birlikte, bu kitapta anlatır. Devlet'te iki düşüncenin çatışmasına tanık oluruz: 1) İnsanlar doğuştan iyi ve eşittirler; toplumun kötü düzeni onları bozuyor, güçlüler güçsüzleri eziyor. Kanunlar güçlülerin elinde güçsüzlere karşı silah okuyor. 2) İnsanlar doğuştan ne iyi ne de eşittirler. Yalnızca güçlü ve güçsüzler vardır. Güçlünün güçsüzü yönetmesi, doğa gereğidir ve doğrudur. İnsan haklı olmaya değil, güçlü olmaya bakmalıdır. Buradan yola çıkarak Devlet'in, bugün "insan değerler" başlığında ele aldığımız birikimin kaynaklarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. -backover- https://www.kitapyurdu.com/kitap/devlet-ciltsiz/19881.html?srsltid=AfmBOoohzC3HDnC6gJF2hXKRiZUHDmeyQhvzFvL6CiCwShRaxzAL5DYG
Item type Current library Shelving location Call number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon JC 71 .P3519 [t.y.] (Browse shelf (Opens below)) Available 0014713

M.Ö. 427-347 yılları arasında yaşamış olan Eflatun düşlediği en iyi devleti, Sokrates'le birlikte, bu kitapta anlatır.
Devlet'te iki düşüncenin çatışmasına tanık oluruz:
1) İnsanlar doğuştan iyi ve eşittirler; toplumun kötü düzeni onları bozuyor, güçlüler güçsüzleri eziyor. Kanunlar güçlülerin elinde güçsüzlere karşı silah okuyor.
2) İnsanlar doğuştan ne iyi ne de eşittirler. Yalnızca güçlü ve güçsüzler vardır. Güçlünün güçsüzü yönetmesi, doğa gereğidir ve doğrudur. İnsan haklı olmaya değil, güçlü olmaya bakmalıdır.
Buradan yola çıkarak Devlet'in, bugün "insan değerler" başlığında ele aldığımız birikimin kaynaklarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
-backover-

https://www.kitapyurdu.com/kitap/devlet-ciltsiz/19881.html?srsltid=AfmBOoohzC3HDnC6gJF2hXKRiZUHDmeyQhvzFvL6CiCwShRaxzAL5DYG