Türkiye'de güvenlik bürokrasisi ve medya / M. Mücahit Küçükyılmaz.

By: Küçükyılmaz, M. Mücahit [author.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Polis Akademisi Yayınları | Polis Akademisi Yayınları ; 80.Publisher: Anıttepe, Ankara : Polis Akademisi Yayınları, 2019Manufacturer: Yenimahalle, Ankara : Polis Akademisi Başkanlığı Basım ve Yayım Şube Müdürlüğü. Copyright date: ©2019Edition: Birinci baskıDescription: 176 pages ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786057822253 (paperback)Subject(s): Police -- Turkey -- History | Internal security -- Turkey -- HistoryLOC classification: HV8241.93.A2 K83 2019Subject: Genelde güvenlik sektörünün, özelde ise polisin toplumsal çatışma riski taşıyan siyasal süreçlerde “taraf” olması, her bakımdan ciddiye alınması gereken bir durumdur. 1980 askerî darbesi öncesi şartlarında çeşitli ideolojik katmanlar etrafında bir araya gelen polislerin dernekler kurarak siyasal yaşamın birer parçası olması ve solcu-sağcı kıskacına girmesi bâkir bir alan olarak karşımızda durmaktadır. Bu polis derneklerinin en önemlileri olan Pol-Der ve Pol-Bir ile ilgili literatürde yok denecek kadar az sayıda çalışmanın olması da, bu konun hâlâ araştırılmaya muhtaç bir mahiyet arz ettiğini göstermektedir. Bu boşluğu bir nebze olsun doldurabilmek amacıyla tasarlanan bu çalışma, 1980 öncesi Pol-Der ve Pol-Bir zeminindeki mesleki örgütlenme ve siyasallaşma tartışmalarının ulusal gazetelere yansımalarını göstergebilimsel bir yöntemle atmosferine belli ölçüde ışık tutmayı denemektedir. https://www.pa.edu.tr/kitap/turkiyee28099de-guvenlik-burokrasisi-ve-medya
Item type Current library Shelving location Call number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon HV 8241.93 .A2 K83 2019 (Browse shelf (Opens below)) Available 0018381

Includes bibliographical references (pages 173-176).

Genelde güvenlik sektörünün, özelde ise polisin toplumsal çatışma riski taşıyan siyasal süreçlerde “taraf” olması, her bakımdan ciddiye alınması gereken bir durumdur. 1980 askerî darbesi öncesi şartlarında çeşitli ideolojik katmanlar etrafında bir araya gelen polislerin dernekler kurarak siyasal yaşamın birer parçası olması ve solcu-sağcı kıskacına girmesi bâkir bir alan olarak karşımızda durmaktadır. Bu polis derneklerinin en önemlileri olan Pol-Der ve Pol-Bir ile ilgili literatürde yok denecek kadar az sayıda çalışmanın olması da, bu konun hâlâ araştırılmaya muhtaç bir mahiyet arz ettiğini göstermektedir.

Bu boşluğu bir nebze olsun doldurabilmek amacıyla tasarlanan bu çalışma, 1980 öncesi Pol-Der ve Pol-Bir zeminindeki mesleki örgütlenme ve siyasallaşma tartışmalarının ulusal gazetelere yansımalarını göstergebilimsel bir yöntemle atmosferine belli ölçüde ışık tutmayı denemektedir.

https://www.pa.edu.tr/kitap/turkiyee28099de-guvenlik-burokrasisi-ve-medya