Uluslararası siyasi, askeri, ekonomik ve sosyo-kültürel örgütler / Doç. Dr. Uğur Özgöker, Güney Ferhat Batı (MA) ; kapak tasarımı Ceren Çalışkan.

By: Özgöker, Uğur, 1963- [author.]Contributor(s): Batı, Güney Ferhat, 1982- [author.] | Çalışkan, Ceren [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Der Yayınları ; 393.Publisher: Cağaloğlu-Fatih, İstanbul : Der Yayınları, 2017Manufacturer: Topkapı, İstanbul : Kısmet Ciltevi. Description: xv, 226 pages ; 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789753534420 (paperback)Subject(s): International relations | International agencies | Electronic booksLOC classification: JZ4850 .O94 2017Subject: Egemen Devletin ilk ortaya çıktığı 1848 Westfelia Barış Antlaşmasından İkinci Dünya Savaşı’nın sona erdiği 1945 yılına kadar “ULUSLARARASI İLİŞKİLER”in temel aktörü “Devletler” olmuştur. İkinci Savaşından sonra Uluslararası İlişkilerin aktörlerine Devletlerin dışında yeni bir aktör eklenmiş bu da başta evrensel bir aktör olan BM olmak üzere “Uluslararası Örgütler” olmuştur. Biz bu çalışmamızda önceki basımlarda olduğu gibi Uluslararası İlişkilerin Devletlerden sonra ikinci önemli aktörü olan “Uluslararası Örgütleri” hem fonksiyonlarına hem bileşimlerine hem de yapılarına göre detaylı olarak inceledik. Ayrıca; bu baskıda yeni bir konu olarak da ulusüstü ve ulus-altı yapıdaki uluslararası sivil toplum kuruluşlarını ve üyelerinin devletler olmadığı uluslararası baskı ve çıkar gruplarını da uluslararası örgütler kapsamına dahil ederek ele alınmıştır.
Item type Current library Shelving location Call number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon JZ 4850 .O94 2017 (Browse shelf (Opens below)) Available 0013284

Includes bibliographical references (pages 207-215).

Egemen Devletin ilk ortaya çıktığı 1848 Westfelia Barış Antlaşmasından İkinci Dünya Savaşı’nın sona erdiği 1945 yılına kadar “ULUSLARARASI İLİŞKİLER”in temel aktörü “Devletler” olmuştur. İkinci Savaşından sonra Uluslararası İlişkilerin aktörlerine Devletlerin dışında yeni bir aktör eklenmiş bu da başta evrensel bir aktör olan BM olmak üzere “Uluslararası Örgütler” olmuştur. Biz bu çalışmamızda önceki basımlarda olduğu gibi Uluslararası İlişkilerin Devletlerden sonra ikinci önemli aktörü olan “Uluslararası Örgütleri” hem fonksiyonlarına hem bileşimlerine hem de yapılarına göre detaylı olarak inceledik. Ayrıca; bu baskıda yeni bir konu olarak da ulusüstü ve ulus-altı yapıdaki uluslararası sivil toplum kuruluşlarını ve üyelerinin devletler olmadığı uluslararası baskı ve çıkar gruplarını da uluslararası örgütler kapsamına dahil ederek ele alınmıştır.