Partizan teorisi : siyasal kavramı üzerine bir arasöz / Carl Schmitt ; çeviren Sibel Bekiroğlu ; kitap editörleri Hüseyin Etil, Ertan Kardeş ; kapak tasarımı Leyla Çelik ; yayın yönetmeni Bülent Özçelik.

By: Schmitt, Carl, 1888-1985 [author.]Contributor(s): Bekiroğlu, Sibel [translator.] | Etil, Hüseyin [editor.] | Kardeş, Ertan [editor.] | Çelik, Leyla [cover designer.] | Özçelik, Bülent [publishing director.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: eger Series: Nika Yayınevi | Nika Yayınevi ; 45.İstanbul : Nika Yayınevi, 2017Edition: Birinic baskı: Haziran 2017Description: 138 pages ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786059386135 (paperback)Uniform titles: Theorie des Partisanen. Turkish Subject(s): Guerrilla warfareLOC classification: U240 .S3419 2917Summary: Dünya tarihi, jeo-politik, askeri, siyasi ve toplumsal açılardan yeni bir momente giriyor. Mekânsal yeniden yapılanmaların yaşandığı, toplumsal ve siyasal yapıların sarsıldığı, askeri-teknik kapasitenin geliştiği, savaşlar üzerindeki devlet tekelinin ortadan kalktığı yeni konfigürasyon içinde, politika, savaş ve devlet arasındaki ilişkileri yeniden düşünmeye ihtiyacımız var. Krizler derinleşirken derinlikli eleştirilere de ihtiyaç duyuluyor. Yeni dönemin politik kültürünün şifrelerini çözmek ve krizin tarihsel derinliğini kavramak noktasında elinizdeki kitabın söyleyeceği çok şey var. Hayatının son dönem eserleri arasında addedilen bu eserinde Carl Schmitt, yeni savaşların, yeni mücadele tarzlarının, dünyanın içine düştüğü sosyo-politik krizlerin, oldukça erken sayılabilecek bir dönemde eleştirel bir değerlendirmesini gerçekleştiriyor. Bu nedenle Partizan Teorisi dünyada vuku bulan son dönemdeki hadiseler karşısında da bir kılavuz niteliğinde.--Back cover.

Includes bibliographiacl references.

Dünya tarihi, jeo-politik, askeri, siyasi ve toplumsal açılardan yeni bir momente giriyor. Mekânsal yeniden yapılanmaların yaşandığı, toplumsal ve siyasal yapıların sarsıldığı, askeri-teknik kapasitenin geliştiği, savaşlar üzerindeki devlet tekelinin ortadan kalktığı yeni konfigürasyon içinde, politika, savaş ve devlet arasındaki ilişkileri yeniden düşünmeye ihtiyacımız var. Krizler derinleşirken derinlikli eleştirilere de ihtiyaç duyuluyor. Yeni dönemin politik kültürünün şifrelerini çözmek ve krizin tarihsel derinliğini kavramak noktasında elinizdeki kitabın söyleyeceği çok şey var. Hayatının son dönem eserleri arasında addedilen bu eserinde Carl Schmitt, yeni savaşların, yeni mücadele tarzlarının, dünyanın içine düştüğü sosyo-politik krizlerin, oldukça erken sayılabilecek bir dönemde eleştirel bir değerlendirmesini gerçekleştiriyor. Bu nedenle Partizan Teorisi dünyada vuku bulan son dönemdeki hadiseler karşısında da bir kılavuz niteliğinde.--Back cover.