Hatıralarım / Çerkes Ethem ; editör Damla Dağ ; genel yayın yönetmeni D. Ali Gültekin ; sayfa düzeni Recep Taşçı ; kapak tasarımı Hüseyin Özkan.

By: Çerkes Ethem, approximately 1883-approximately 1949 [author.]Contributor(s): Dağ, Damla [editor.] | Gültekin, D. Ali [publishing manager.] | Taşçı, Recep [typographer.] | Özkan, Hüseyin [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Bizim Kitaplar ; 124. | Bizim KitaplarBiyografi-AnıPublisher: İstanbul : Bizim Kitaplar, 2018Manufacturer: İstanbul : İlbet Matbaa. Edition: 2. baskıDescription: 226 pages : photographs ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786055476465 (paperback)Subject(s): Çerkes Ethem, approximately 1883-approximately 1949 | World War, 1914-1918 -- BiographyLOC classification: DR592.E55 H38 2018Subject: İşgalci yunan güçlerine karşı büyük mücadele vermiş ve önemli roller üslenmiş olan Çerkes Ethem, daha sonra Ankara hükümetiyle arasının açılması ve Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğindeki orduya katılmayı reddetmesiyle birlikte kendi kaderini de değiştirmiştir. Çerkes Ethem Milli Kurtuluş Savaşı'nın kritik aşamasında Mustafa Kemal’in komuta ettiği Türk ordusunun emri altına girmeyi kabul etseydi ismini Milli Kurtuluş Savaşı tarihimize bir kahraman olarak yazdıracaktı. Uzun yıllardır, ismi etrafında ve bu olayla ilgili olarak süregelen tartışmalara tarafsız bir şekilde bakabilmek için, Çerkes Ethem’in kendi anılarının da okunması gerekmektedir. Unutmayalım ki tarih sadece bir tek olaydan ibaret değildir. Olaylar, öncesi ve sonrası ile birlikte değerlendirildiğinde tarihsel süreci daha iyi anlamak mümkün olur. https://www.bizimkitaplar.com.tr/kitapdetay.asp?ID=242
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon DR 592 .E55 H38 2018 (Browse shelf (Opens below)) Available 0023094

İşgalci yunan güçlerine karşı büyük mücadele vermiş ve önemli roller üslenmiş olan Çerkes Ethem, daha sonra Ankara hükümetiyle arasının açılması ve Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğindeki orduya katılmayı reddetmesiyle birlikte kendi kaderini de değiştirmiştir.

Çerkes Ethem Milli Kurtuluş Savaşı'nın kritik aşamasında Mustafa Kemal’in komuta ettiği Türk ordusunun emri altına girmeyi kabul etseydi ismini Milli Kurtuluş Savaşı tarihimize bir kahraman olarak yazdıracaktı.

Uzun yıllardır, ismi etrafında ve bu olayla ilgili olarak süregelen tartışmalara tarafsız bir şekilde bakabilmek için, Çerkes Ethem’in kendi anılarının da okunması gerekmektedir.
Unutmayalım ki tarih sadece bir tek olaydan ibaret değildir. Olaylar, öncesi ve sonrası ile birlikte değerlendirildiğinde tarihsel süreci daha iyi anlamak mümkün olur.

https://www.bizimkitaplar.com.tr/kitapdetay.asp?ID=242

2