Çin felsefe tarihi / Wu Chun ; genel yayın yönetmeni ve editor Tunca Arslan ; çeviren Anıl Solmaz ; kapak ve sayfa tasarımı Fatma Özbek Yalçın.

By: Chun, Wu [author.]Contributor(s): Arslan, Tuna [publishing director, editor.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Kaynak Yayınları ; 980. | Kaynak YayınlarıPublisher: Beyoğlu, İstanbul : Kaynak Yayınları, 2020Manufacturer: Zeytinburnu, İstanbul : Assum Basım ve Mücellit. Edition: Birinci basım: Eylül 2020Description: 180 pages : illustrations, charts, facsimiles, photographs ; 23 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786057707918 (paperback)Subject(s): Philosophy, Chinese | Philosophy, Chinese -- History | China -- HistoryLOC classification: B126 .C48 2020Subject: Dünyanın ve insanın doğası... Nesneler arasındaki ilişkiler... Ahlaki ve toplumsal kurallar... Yaşamın yönelimi ve hedefi... Yin ve Yang... Bilginin yapısı...Söz ve eylem, teori ve pratik ilişkisi... Bilgelik nedir? Çin felsefesindeki en temel konuları Konfüçyüs’ten Taoculuğa, Budizm’den Yasacılık ekolüne açılan yelpazede inceleyen Wu Chun, Çin Felsefe Tarihi’nde yalın sorular ortaya atıp yalın yanıtlar veriyor. Dipsiz bir kuyuyu çağrıştıran derin Çin felsefesi ve bağlantılı konuları 5 bin yıl boyunca ortaya atılmış fikirler, kavramlar, kategoriler, teoriler ve öğretilerin ışığında inceleyen kitap, Çin ulusunun zihninde ve damarlarında dolaşan manevi güce dair mükemmel bir başvuru kaynağı. “Nesneler arasındaki ilişki, eski Çinli filozoflar için bir diğer önemli merak konusuydu ve bu mesele onları Avrupalı benzerlerinden farklı kıldı. Eski Avrupalı filozoflar esas olarak şeylerin doğasıyla ilgiliydi. Bir anlamda, Avrupa felsefesi, ‘Doğası nedir?’ sorusundan türedi. Ancak Çin'de durum oldukça farklıydı. Çin felsefesi tarihinde en sık sorulan soru ‘Aralarındaki ilişki nedir?’ şeklindedir.” -backover- https://www.kaynakyayinlari.com/cin-felsefe-tarihi-p364588.html
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon B 126 .C48 2020 (Browse shelf (Opens below)) Available 0021301

Dünyanın ve insanın doğası... Nesneler arasındaki ilişkiler...

Ahlaki ve toplumsal kurallar... Yaşamın yönelimi ve hedefi... Yin ve Yang... Bilginin yapısı...Söz ve eylem, teori ve pratik ilişkisi... Bilgelik nedir?

Çin felsefesindeki en temel konuları Konfüçyüs’ten Taoculuğa,

Budizm’den Yasacılık ekolüne açılan yelpazede inceleyen Wu Chun,

Çin Felsefe Tarihi’nde yalın sorular ortaya atıp yalın yanıtlar veriyor.

Dipsiz bir kuyuyu çağrıştıran derin Çin felsefesi ve bağlantılı konuları 5 bin yıl boyunca ortaya atılmış fikirler, kavramlar, kategoriler, teoriler ve öğretilerin ışığında inceleyen kitap, Çin ulusunun zihninde ve damarlarında dolaşan manevi güce dair mükemmel bir başvuru kaynağı.

“Nesneler arasındaki ilişki, eski Çinli filozoflar için bir diğer önemli merak konusuydu ve bu mesele onları Avrupalı benzerlerinden farklı kıldı. Eski Avrupalı filozoflar esas olarak şeylerin doğasıyla ilgiliydi.

Bir anlamda, Avrupa felsefesi, ‘Doğası nedir?’ sorusundan türedi. Ancak Çin'de durum oldukça farklıydı. Çin felsefesi tarihinde en sık sorulan soru ‘Aralarındaki ilişki nedir?’ şeklindedir.” -backover-

https://www.kaynakyayinlari.com/cin-felsefe-tarihi-p364588.html