İnanan beyin : inançları doğru gibi kurgulama ve pekiştirme süreci / Michael Shermer ; çeviri Nurettin Elhüseyni ; kapak tasarımı Füsun Turcan Elmasoğlu.

By: Shermer, Michael [author.]Contributor(s): Elhüseyni, Nurettin [translator.] | Elmasoğlu, Füsun Turcan [cover designer.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: English Series: Alfa | Alfa ; 2244. | Alfa ; 7.İstanbul : Alfa Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017©2011 Edition: Üçüncü basım: Haziran 2017Description: 432 pages : illustrations ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786051063850 (paperback)Uniform titles: The believing brain : from ghosts and gods to politics and conspiracies--how we construct beliefs and reinforce them as truths. Turkish Subject(s): Belief and doubt | Knowledge, Theory of | Cognitive neuroscienceLOC classification: BF773 .S5419 2017Review: İnançlar nasıl doğar, şekillenir, pekiştirilir, ayakta kalır, değiştirilir ve yok edilir? Bu çalışma psikolog, bilim tarihçisi ve dünyanın en ünlü şüphecilerinden biri olan Michael Shermer'in otuz yıllık birikiminin ürünüdür. Shermer'a göre beyin bir inanç motorudur. Önce inançlar gelir, sonra açıklamalar. Duyu verilerinden gelen bilgiyi işleyen beyin doğal olarak önce bir kalıp arar, daha sonra bu kalıba göre anlam bulur. İşte beynimizin noktaları birleştirerek yarattığı bu kalıplar inançlardır, inançlar bir kere oluşunca, bunları sağlamlaştırmak için kanıt aramaya başlanır. Shermer bu sürecin nasıl işlediğini göstermek için siyasetten ekonomiye, dinlerden komplo teorilerine ve doğaüstü olaylara kadar gerçek yaşamdan sayısız örnekler veriyor. En sonunda da inançlarımızın gerçeklerle bağdaşıp bağdaşmadığına karar vermek için en iyi aracın bilim olduğunu gözler önüne seriyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon BF 773 .S5419 2017 (Browse shelf (Opens below)) Available 0011110

Includes bibliographical references and index.

İnançlar nasıl doğar, şekillenir, pekiştirilir, ayakta kalır, değiştirilir ve yok edilir? Bu çalışma psikolog, bilim tarihçisi ve dünyanın en ünlü şüphecilerinden biri olan Michael Shermer'in otuz yıllık birikiminin ürünüdür. Shermer'a göre beyin bir inanç motorudur. Önce inançlar gelir, sonra açıklamalar. Duyu verilerinden gelen bilgiyi işleyen beyin doğal olarak önce bir kalıp arar, daha sonra bu kalıba göre anlam bulur. İşte beynimizin noktaları birleştirerek yarattığı bu kalıplar inançlardır, inançlar bir kere oluşunca, bunları sağlamlaştırmak için kanıt aramaya başlanır. Shermer bu sürecin nasıl işlediğini göstermek için siyasetten ekonomiye, dinlerden komplo teorilerine ve doğaüstü olaylara kadar gerçek yaşamdan sayısız örnekler veriyor. En sonunda da inançlarımızın gerçeklerle bağdaşıp bağdaşmadığına karar vermek için en iyi aracın bilim olduğunu gözler önüne seriyor.