Şehir sokak hafıza : Kuyulu'dan Biçki Yurdu'na Osman Nuri Ergin ile İstanbul sokak adları / Erol Ölçer ; Genel yayın yönetmeni Ömer Arısoy ; Editör Ali Adem Yörük ; Kitap tasarım Salih Pulcu.

By: Ölçer, Erol [author.]Contributor(s): Arısoy, Ömer | Yörük, Ali Adem [editor.] | Pulcu, Salih [book designer.]Material type: TextTextSeries: İstanbul : Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2014Edition: Birinci baskı: İstanbul, Eylül 2014Description: 743 pages : illustrations (some color), facsimiles, maps ; 30x24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786058598843 (hardback)Other title: İstanbul sokak adları | Kuyulu'dan Biçki Yurdu'na Osman Nuri Ergin ile İstanbul sokak adlarıSubject(s): Ergin, Osman | Street names -- Turkey -- Istanbul | Streets -- Turkey -- Istanbul | İstanbul İli (Turkey) -- Description and travel | İstanbul İli (Turkey) -- HistoryLOC classification: DR723 .Ö43 2014Summary: Bir şehrin tarihi, aynı zamanda o şehrin hafızasıdır. Gelişmiş şehirlerin en önemli özellikleri, tarihi hafızalarına sahip çıkmalarıdır. Sokak Şehir Hafıza, İstanbul'un ve Zeytinburnu'nun sokakları, mahalle ve semtleri üzerine yoğunlaşmış, çok değerli bir çalışma. Odak noktası olarak 1927 yılındaki Nüfus Tahriri dönemine eğiliyor. Tabii kitabımızın içeriğinde dönemin sokak isimleri, eski levhalar, nahiye ve şube taksimatına ilişkin ayrıntılı, zevkli ve ilginç bilgiler de yer alıyor. Dolayısıyla cumhuriyetimizin ilk yıllarının yerleşim kültürüne ve şehir kimliğine dair eşsiz bir "hafıza" çalışması aynı zamanda. Yani şehir kültürü ve tarihiyle ilgili kalıcı bir değer taşıyor. Bu değerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için ortaya konulan değerli emeği bütün okurlarımızın hakkıyla takdir edeceğinden eminiz.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Notes Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Oversize Koleksiyonu DR 723 .Ö43 2014 (Browse shelf (Opens below)) Available Bağışlayan: Zeytinburnu Belediyesi 0007302

Bir şehrin tarihi, aynı zamanda o şehrin hafızasıdır. Gelişmiş şehirlerin en önemli özellikleri, tarihi hafızalarına sahip çıkmalarıdır. Sokak Şehir Hafıza, İstanbul'un ve Zeytinburnu'nun sokakları, mahalle ve semtleri üzerine yoğunlaşmış, çok değerli bir çalışma. Odak noktası olarak 1927 yılındaki Nüfus Tahriri dönemine eğiliyor. Tabii kitabımızın içeriğinde dönemin sokak isimleri, eski levhalar, nahiye ve şube taksimatına ilişkin ayrıntılı, zevkli ve ilginç bilgiler de yer alıyor. Dolayısıyla cumhuriyetimizin ilk yıllarının yerleşim kültürüne ve şehir kimliğine dair eşsiz bir "hafıza" çalışması aynı zamanda. Yani şehir kültürü ve tarihiyle ilgili kalıcı bir değer taşıyor. Bu değerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için ortaya konulan değerli emeği bütün okurlarımızın hakkıyla takdir edeceğinden eminiz.