Anadolu medeniyetlerinde hamam kültürü : mimari, tarih ve imgelem / derleyen: Nina Ergin; çeviren: Ayşe Özbay Erozan ; redaktör Emel Erten ; yayıma hazırlayan Defne Karakaya ; kapak tasarımı altuğ Atik/Tayburn Kurumsal.

Contributor(s): Ergin, Nina [ editor.] | Özbay Erozan, Ayşe [ translator.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: English Series: Koç Üniversitesi yayınları ; 23İstanbul : Koç Üniversitesi Yayınları, 2012©2011 Description: 414 pages : illustrations, plans ; 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786055220058 (paperback)Other title: Title on page facing title page: Bathing culture of Anatolian civilizations : architecture, history, and imaginationUniform titles: Bathing culture of Anatolian civilizations. Turkish Subject(s): Bathing customs -- Turkey -- History | Baths -- Turkey -- History | Public baths -- Turkey -- History | Water use -- Social aspects -- Turkey | Turkey -- Civilization | Turkey -- AntiquitiesLOC classification: GT2846.T9 B3819 2012Summary: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen sempozyumdan derlenen kitapta Selçuklu, Osmanlı, Safevi ve Babüri hamamlarının mimarisinin ve kültürel bağlamının dönüşümü; Batı'daki Türk hamamları ve ressamların gözünden hamamlar gibi konular inceleniyor. Osmanlı İmparatorluğu'na yakın coğrafyalardaki yıkanma biçimleri ve hamam gelenekleriyle, Osmanlı hamam kültürü arasındaki ilişki üzerinde duruluyor. Hijyen, dinlenme ve sosyal ilişkiler mekânı olmaları ve mimari değerleri nedeniyle Anadolu ve çevre bölgelerde her zaman önemli bir yeri olan hamamlar, mimari mekânlar ve önemli kültürel kurumlar olarak toplumsal ve tarihsel değişimlerden birçok düzeyde devamlı olarak etkilenmiştir. Bu kitap bu alanda çalışan sanat ve mimarlık tarihçilerini, arkeologları ve tarihçileri bir araya getirerek Anadolu hamam kültürü hakkındaki bilgi eksiklerimizi gidermeyi amaçlıyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Notes Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon GT 2846 .T9 B3819 2012 (Browse shelf (Opens below)) Available Bağışlayan: Koç Üniversitesi 0007442

"Cover photo: Hamamcıların geçit alayı, Surname-i Hümayun, 1582, TSK H. 1344, fol.336b"

Includes bibliographical references (pages 401-403) and index.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen sempozyumdan derlenen kitapta Selçuklu, Osmanlı, Safevi ve Babüri hamamlarının mimarisinin ve kültürel bağlamının dönüşümü; Batı'daki Türk hamamları ve ressamların gözünden hamamlar gibi konular inceleniyor. Osmanlı İmparatorluğu'na yakın coğrafyalardaki yıkanma biçimleri ve hamam gelenekleriyle, Osmanlı hamam kültürü arasındaki ilişki üzerinde duruluyor. Hijyen, dinlenme ve sosyal ilişkiler mekânı olmaları ve mimari değerleri nedeniyle Anadolu ve çevre bölgelerde her zaman önemli bir yeri olan hamamlar, mimari mekânlar ve önemli kültürel kurumlar olarak toplumsal ve tarihsel değişimlerden birçok düzeyde devamlı olarak etkilenmiştir. Bu kitap bu alanda çalışan sanat ve mimarlık tarihçilerini, arkeologları ve tarihçileri bir araya getirerek Anadolu hamam kültürü hakkındaki bilgi eksiklerimizi gidermeyi amaçlıyor.

Share