Mazi kabrinin hortlakları : Türklük, melankoli ve sinema / Umut Tümay Arslan ; yayıma hazırlayan ve görsel tasarım Semih Sökmen.

By: Arslan, Umut Tümay, 1975- [author.]Contributor(s): Sökmen, Semih [editor.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: Metis Yayınları | Metis YayınlarıSanatlar ve İnsan | Metis YayınlarıSinemaİstanbul : Metis Yayınları, 2010©2009 Edition: İlk basım: Haziran 2010Description: 363 pages : illustrations ; 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789753427418 (paperback)Other title: Türklük, melankoli ve sinemaSubject(s): Motion pictures -- Social aspects -- Turkey | Motion pictures -- Turkey -- History and criticism | Motion pictures -- Political aspects -- Turkey | Motion pictures -- TurkeyLOC classification: PN1995.9.S6 A77 2010Summary: Umut Tümay Arslan Mazi Kabrinin Hortlakları'nda, toplumsal iktidarın duygular alanındaki hareketini Türk sinemasında takip etmeye çalışıyor. Ulusların kendilerini tanıma, kendilerinden bahsetme, kendilerine inanma biçimleri, kendilerine dair imgeleri olan kısaca ulusları ulus yapan "hikâyeler"i sorguluyor. Sinemanın ulusal gözyaşını, ulusal kahkahayı, ulusal histeriyi nasıl ürettiğini Yeşilçam sineması içinden anlamaya ve açığa çıkartmaya çalışıyor: Milliyetçilik, melankoli, cinsiyetçilik, kimlikler, masumiyet, Şarkiyatçılık, şehir ya da modernleşme gibi konuları/meseleleri Sevmek Zamanı, Vesikalı Yarim, Gelin, Umut, Kırık Plak, Bir Türke Gönül Verdim ya da Ah Güzel İstanbul gibi filmler üzerinden izliyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon PN 1995.9 .S6 A77 2010 (Browse shelf (Opens below)) Available 0011683

Includes bibliographical references and index.

Umut Tümay Arslan Mazi Kabrinin Hortlakları'nda, toplumsal iktidarın duygular alanındaki hareketini Türk sinemasında takip etmeye çalışıyor. Ulusların kendilerini tanıma, kendilerinden bahsetme, kendilerine inanma biçimleri, kendilerine dair imgeleri olan kısaca ulusları ulus yapan "hikâyeler"i sorguluyor. Sinemanın ulusal gözyaşını, ulusal kahkahayı, ulusal histeriyi nasıl ürettiğini Yeşilçam sineması içinden anlamaya ve açığa çıkartmaya çalışıyor: Milliyetçilik, melankoli, cinsiyetçilik, kimlikler, masumiyet, Şarkiyatçılık, şehir ya da modernleşme gibi konuları/meseleleri Sevmek Zamanı, Vesikalı Yarim, Gelin, Umut, Kırık Plak, Bir Türke Gönül Verdim ya da Ah Güzel İstanbul gibi filmler üzerinden izliyor.

1