Modern devletin gelişimi : sosyolojik bir yaklaşım / Gianfranco Poggi ;çevirenler Şule Kut, Binnaz Toprak.

By: Poggi, Gianfranco [author.]Contributor(s): Kut, Şule [translator.] | Toprak, Binnaz [translator.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: İstanbul : İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2002©1978 Edition: İkinci baskı: Ekim 2002Description: 174 pages ; 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9756857218 (paperback)Uniform titles: The development of the modern state : a sociological introduction. Subject(s): Constitutional history -- Europe | State governments | State, TheLOC classification: JN5 .P6419 2002Summary: Sosyoloji Bilimi cok uzun bir zaman devlet kavramiyla ilgilenmedi. Siyasal ve toplumsal alanlar arasindaki ayrimlarin olagan karsilanmasi, sosyolojinin inceleme alani olarak kendisinetoplumu secmesi ve bu baglamda toplumsal yasamin daha mutevazi, somut ve kurumsallasmamis yonlerini arastirmasi gibi sebeplerle, bu ilgisizlik dogal karsilanabilir. Weber, Marx ve Engels'in devlet sosyolojisi uzerine yaptiklari calismalari "sinirli sayida ve cogu genel nitelikte olmayan, belli bir konuya deginen ve muhtemel politiklari ele alan yazilar" olarak nitelendiren Gianfranco Poggi'nin bu kitabi ise devlet uzerine sosyolojik bir kuram olusturmayi amaclamasi ve devlet gucunun hangi amaclar dogrultusunda kullanilabildigini acikliga kavusturacak radikal bir elestiri getirmesi bakimindan onemlidir. Poggi'nin kitabi devlet kavraminin giderek daha cok sorgulandigi Turkiye icin esasli bir basvuru kaynagi olma niteligi de tasiyor.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Notes Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon JN 5 .P6419 2002 (Browse shelf (Opens below)) Available Bağışlayan: Prof. Dr. Mehmet Ozan Erözden 0008907

Includes index.

Sosyoloji Bilimi cok uzun bir zaman devlet kavramiyla ilgilenmedi. Siyasal ve toplumsal alanlar arasindaki ayrimlarin olagan karsilanmasi, sosyolojinin inceleme alani olarak kendisinetoplumu secmesi ve bu baglamda toplumsal yasamin daha mutevazi, somut ve kurumsallasmamis yonlerini arastirmasi gibi sebeplerle, bu ilgisizlik dogal karsilanabilir. Weber, Marx ve Engels'in devlet sosyolojisi uzerine yaptiklari calismalari "sinirli sayida ve cogu genel nitelikte olmayan, belli bir konuya deginen ve muhtemel politiklari ele alan yazilar" olarak nitelendiren Gianfranco Poggi'nin bu kitabi ise devlet uzerine sosyolojik bir kuram olusturmayi amaclamasi ve devlet gucunun hangi amaclar dogrultusunda kullanilabildigini acikliga kavusturacak radikal bir elestiri getirmesi bakimindan onemlidir. Poggi'nin kitabi devlet kavraminin giderek daha cok sorgulandigi Turkiye icin esasli bir basvuru kaynagi olma niteligi de tasiyor.