Komşuluk : insanların birlikte varoluşu üzerine düşünceler / Hélène L'Heuillet ; çeviren Adem Beyaz ; kitap editörü Korkut Erdur.

By: L'Heuillet, Helene [author. ]Contributor(s): Beyaz, Adem [translator. ] | Erdur, Korkut [editor. ]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: French Series: Yapı Kredi Yayınları | Yapı Kredi Yayınları ; 5330. | Yapı Kredi YayınlarıCogito ; 242. Publisher: Beyoğlu, İstanbul : Yapı Kredi Yayınları, 2019Manufacturer: Kağıthane, İstanbul : A4 Ofset Matbaacılık San. ve Tic. A.Ş. Copyright date: ©2017Edition: Birinci baskı: İstanbul, Mart 2019Description: 208 pages ; 22 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789750844515 (paperback)Uniform titles: Du voisinage : réflexions sur la coexistence humaine. Turkish. Subject(s): Neighborliness | Community life | Interpersonal relationsLOC classification: HM711 .L4419 2019Subject: Hélène L'Heuillet, "Komşuluk: İnsanların Birlikte Varoluşu Üzerine Düşünceler" adlı çalışmasında bir arada yaşama pratiğinin felsefi açılımlarına odaklanırken, kent yaşamındaki bireyin hayatına dair çarpıcı durumların da altını çiziyor: Kimlikler, sınırlar, samimiyet, merak, üst komşu ile alt komşu arasındaki tahakküm ilişkileri ve sokakta yaşayan "dış" komşular... Komşuluk bugün olmazsa olmazımız; ne de olsa hepimiz komşuyuz artık. Émile adlı eserinde dünyada artık sürülecek toprak kalmadı diyen Rousseau şöyle dursun, Robinson Crusoe bile çocuksu muhayyileyi bir tarafa bırakıp el değmemiş bir ada olmadığının farkına varır. Dünyanın yuvarlak olması hasebiyle kaide gereği hepimiz komşu olsak da Kant'ın işaret ettiği üzere taşımacılığın gelişmesi ve -20. yüzyılda özellikle II. Dünya Savaşı'ndan sonra dörde katlanan- dünya nüfusunun artması kâğıt üstündeki bu gerçeği olgusal bir veriye dönüştürdü. Hepimiz birbirimize bağımlı hale geldik, başkasıyla muhatap olmamak için uzaklaşma bahanemiz kalmadı. https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/komsuluk-insanlarin-birlikte-varolusu-uzerine-dusunceler.aspx

Hélène L'Heuillet, "Komşuluk: İnsanların Birlikte Varoluşu Üzerine Düşünceler" adlı çalışmasında bir arada yaşama pratiğinin felsefi açılımlarına odaklanırken, kent yaşamındaki bireyin hayatına dair çarpıcı durumların da altını çiziyor: Kimlikler, sınırlar, samimiyet, merak, üst komşu ile alt komşu arasındaki tahakküm ilişkileri ve sokakta yaşayan "dış" komşular... Komşuluk bugün olmazsa olmazımız; ne de olsa hepimiz komşuyuz artık. Émile adlı eserinde dünyada artık sürülecek toprak kalmadı diyen Rousseau şöyle dursun, Robinson Crusoe bile çocuksu muhayyileyi bir tarafa bırakıp el değmemiş bir ada olmadığının farkına varır. Dünyanın yuvarlak olması hasebiyle kaide gereği hepimiz komşu olsak da Kant'ın işaret ettiği üzere taşımacılığın gelişmesi ve -20. yüzyılda özellikle II. Dünya Savaşı'ndan sonra dörde katlanan- dünya nüfusunun artması kâğıt üstündeki bu gerçeği olgusal bir veriye dönüştürdü. Hepimiz birbirimize bağımlı hale geldik, başkasıyla muhatap olmamak için uzaklaşma bahanemiz kalmadı.

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/komsuluk-insanlarin-birlikte-varolusu-uzerine-dusunceler.aspx