İlimlerin sayımı / Farabî ; Arapça aslından çeviren Ahmet Arslan ; editör Hande Koçak ; görsel yönetmen Birol Bayram ; redaksiyon Ahmet Fırat ; düzeltmen Mustafa Aydın.

By: Fārābī [author. ]Contributor(s): Farabî [author. ] | Arslan, Ahmet [translator. ] | Koçak, Hande [editor. ] | Bayram, Birol [artistic director.] | Fırat, Ahmet [redaktor. ] | Aydın, Mustafa [redaktor. ]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: Arabic Series: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları. Genel Yayın No ; 4460. | Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıHasan Âli Yücel Klasikler Dizisi ; cccxlviii.Publisher: Beyoğlu, İstanbul : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2019Manufacturer: Bağcılar, İstanbul : Ayhan Matbaası. Copyright date: ©2016Edition: İkinci Basım, Temmuz 2019, İstanbulDescription: 112 pages ; 21 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786052957837 (paperback)Uniform titles: İhsâ'ül- ulûm. Turkish Subject(s): Fārābī. İhsâu'l- ulûm | Fārābī -- Criticism and intepretation | Fārābī -- Biography | Fārābī -- Translations into Turkish -- History and criticism | Classification of sciences | Philosophy, Ancient | PhilosophyLOC classification: B753.F33 I52819 2019Subject: Farabi (870-950): Türk-İslam filozofu, gökbilimci, müzisyen. İslam’ın Altın Çağ’ının en önemli isimlerden biridir. Farabî yükseköğrenimini Bağdat’ta tamamladı, zamanın ünlü bilginlerinden ders aldı. Aristoteles’in ve Platon’un eserlerini inceledi, bu iki filozofun felsefelerini İslam’la bağdaştırmaya, bu sayede İslam dinine felsefi bir nitelik kazandırmaya çalıştı. Felsefeye mantık ile başlayıp metafizik üzerinde durdu; felsefenin dil, siyaset, doğa, zihin ile ilgilenen dallarında eserler verdi; müzik aletleri geliştirdi, müzik ve psikoloji konularında yazdı. İslam felsefesinin gelişmesini ve korunmasını sağladı, Batılı Orta Çağ düşüncesini etkiledi. Kendi zamanında ilim kabul edilen ilimleri sınıflandırdığı İlimlerin Sayımı’nda, her ilmin konusu, değerleri hakkında bilgi verir, bu ilimlerden birini öğrenmek isteyen kişileri neyi incelemeye giriştikleri, bu incelemenin kendilerine nasıl bir fayda sağlayacağı, o ilmi öğrenmekle hangi üstünlüğü elde edecekleri konusunda aydınlatır.--backover. https://www.kitapsec.com/Products/Ilimlerin-Sayimi-Farabi-Is-Bankasi-Kultur-Yayinlari-364259.html
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon B 753 .F33 I52819 2019 (Browse shelf (Opens below)) Available 0016705

Farabi (870-950): Türk-İslam filozofu, gökbilimci, müzisyen. İslam’ın Altın Çağ’ının en önemli isimlerden biridir. Farabî yükseköğrenimini Bağdat’ta tamamladı, zamanın ünlü bilginlerinden ders aldı. Aristoteles’in ve Platon’un eserlerini inceledi, bu iki filozofun felsefelerini İslam’la bağdaştırmaya, bu sayede İslam dinine felsefi bir nitelik kazandırmaya çalıştı. Felsefeye mantık ile başlayıp metafizik üzerinde durdu; felsefenin dil, siyaset, doğa, zihin ile ilgilenen dallarında eserler verdi; müzik aletleri geliştirdi, müzik ve psikoloji konularında yazdı. İslam felsefesinin gelişmesini ve korunmasını sağladı, Batılı Orta Çağ düşüncesini etkiledi. Kendi zamanında ilim kabul edilen ilimleri sınıflandırdığı İlimlerin Sayımı’nda, her ilmin konusu, değerleri hakkında bilgi verir, bu ilimlerden birini öğrenmek isteyen kişileri neyi incelemeye giriştikleri, bu incelemenin kendilerine nasıl bir fayda sağlayacağı, o ilmi öğrenmekle hangi üstünlüğü elde edecekleri konusunda aydınlatır.--backover.

https://www.kitapsec.com/Products/Ilimlerin-Sayimi-Farabi-Is-Bankasi-Kultur-Yayinlari-364259.html