Mastermind : Sherlock Holmes gibi düşünmek / Maria Konnikova ; çeviri Zeynep Yeşiltuna ; kapak tasarım b'IJ Barbara ; sayfa uygulama Bahadır Erşık.

By: Konnikova, Maria, 1984- [author.]Contributor(s): Yeşiltuna, Zeynep [translator.] | Barbara, b'IJ [cover designer.] | Erşık, Bahadır [adapter.]Material type: TextTextLanguage: Turkish Original language: English Series: Domingo YayıneviPublisher: Beyoğlu, İstanbul : Domingo Yayınevi, 2017Manufacturer: Küçükçekmece, İstanbul : Elma Basım Yayın ve İletişim San. ve Tic. Ltd. Şti. Copyright date: ©2015Edition: Sekizinci Baskı: Eylül 2017Description: 326 pages ; 23 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9786054729395 (paperback)Other title: Mastermind: How to Think Like Sherlock Holmes [Portion of title]Uniform titles: Mastermind : how to think like Sherlock Holmes. Turkish Subject(s): Logic | Reasoning | Holmes, Sherlock (Fictitious character) | Cognitive psychology | Science -- Cognitive science | Watson, John. -- (Fictitious character)LOC classification: BC108 .K6619 2017Subject: "Gayet basit, Watson" diye başlayan ve Watson'un "tabii ya, bunu ben niye göremedim" diye hayıflanmasıyla sonlanan her bir Sherlock çözümlemesi bize şunu söyler: Sherlock Holmes insan zihninin erişilebilir sınırları içinde işini görmektedir; karakter kurmaca da olsa, zihni mümkün olanı simgeler. Peki ama bizler (yani genel olarak Watsonlar) Holmes'un olağanüstü zihinsel becerilerinden biraz olsun nasiplenemez miyiz? Maria Konnikova bunun mümkün olduğunu söylüyor. Örtülü önyargılarımız güçlü ama kırılmaz değil; alışkanlık siperlerimiz sağlam ama yıkılmaz değil. Modern psikoloji ve nörobilim ile ünlü Sherlock vakalarını harmanlayan Mastermind, önce Sherlock'un bu davalarda neyi diğer herkesten farklı yaptığını gösteriyor, sonra bizim de aynı yaklaşımı kullanabilmemiz için zihinsel bir yol haritası sunuyor. Biraz farkındalık ve biraz egzersiz ile Holmes'un alametifarikası olan gözlem, hafıza, yaratıcılık ve tümdengelim gibi meziyetleri nasıl içselleştirebileceğimizi ve bunun sonucunda nasıl algımızı keskinleştirip, yaratıcı yönümüzü parlatabileceğimizi gösteriyor. Büyük ilgi gören ve 17 dile çevrilen Mastermind, zihnimizi bir üst seviyeye çıkarmak için eşsiz ve en az Sherlock öyküleri kadar sürükleyici bir rehber. https://domingo.com.tr/products/mastermind-sherlock-holmes-gibi-dusunmek?_pos=1&_sid=ef500f9ed&_ss=r.
Item type Current library Shelving location Call number Copy number Status Date due Barcode
Books MEF Üniversitesi Kütüphanesi
Genel Koleksiyon BC 108 .K6619 2017 (Browse shelf (Opens below)) Available 0017723

"Geoff'a"

Includes index (pages 321-326).

"Gayet basit, Watson" diye başlayan ve Watson'un "tabii ya, bunu ben niye göremedim" diye hayıflanmasıyla sonlanan her bir Sherlock çözümlemesi bize şunu söyler: Sherlock Holmes insan zihninin erişilebilir sınırları içinde işini görmektedir; karakter kurmaca da olsa, zihni mümkün olanı simgeler. Peki ama bizler (yani genel olarak Watsonlar) Holmes'un olağanüstü zihinsel becerilerinden biraz olsun nasiplenemez miyiz? Maria Konnikova bunun mümkün olduğunu söylüyor. Örtülü önyargılarımız güçlü ama kırılmaz değil; alışkanlık siperlerimiz sağlam ama yıkılmaz değil. Modern psikoloji ve nörobilim ile ünlü Sherlock vakalarını harmanlayan Mastermind, önce Sherlock'un bu davalarda neyi diğer herkesten farklı yaptığını gösteriyor, sonra bizim de aynı yaklaşımı kullanabilmemiz için zihinsel bir yol haritası sunuyor. Biraz farkındalık ve biraz egzersiz ile Holmes'un alametifarikası olan gözlem, hafıza, yaratıcılık ve tümdengelim gibi meziyetleri nasıl içselleştirebileceğimizi ve bunun sonucunda nasıl algımızı keskinleştirip, yaratıcı yönümüzü parlatabileceğimizi gösteriyor. Büyük ilgi gören ve 17 dile çevrilen Mastermind, zihnimizi bir üst seviyeye çıkarmak için eşsiz ve en az Sherlock öyküleri kadar sürükleyici bir rehber.

https://domingo.com.tr/products/mastermind-sherlock-holmes-gibi-dusunmek?_pos=1&_sid=ef500f9ed&_ss=r.